Diabetes en Voeten

Voetverzorging bij diabetespatiŽnten vereist extra zorg. Regelmatige controle (en indien nodig behandeling) door de pedicure bij diabetespatiŽnten kan ernstige gevolgen voorkomen. Hier leest u meer over de diabetische voet en de reden waarom pedicures daarvoor speciaal gecertificeerd moeten zijn.

Diabetische voeten vereisen extra zorg:
De voeten van diabetespatiŽnten kunnen namelijk extra kwetsbaar zijn en hierdoor is een speciale behandeling geboden.

De voeten van diabetespatiŽnten zijn vaak extra kwetsbaar omdat:

Wanneer gaat een diabetespatiŽnt naar een pedicure?
Het is raadzaam om enkele malen per jaar, ook als er geen voetklachten zijn, naar een professionele pedicure aangesloten bij ProVoet met de aantekening 'Diabetische Voet" te gaan. Het voorkomen van voetproblemen is namelijk ťťn van de belangrijkste taken van de pedicure. Naast de voetbehandeling, geeft de pedicure adviezen over de verzorging van de voeten en de keuze van schoenen. Tevens kan de pedicure u adviserend doorverwijzen naar de huisarts, specialist of Podotherapeut.

Adviezen voor de diabetespatiŽnt

Schoenadviezen:

Vergoeding
Als u als diabetespatiŽnt naar een pedicure gaat met de aantekening "Diabetische Voet" dan kunt u in sommige gevallen in aanmerking komen voor een vergoeding (tegemoetkoming) van de behandelingskosten. Informeer van te voren bij uw zorgverzekeraar.

Verzorging van de voethuid
In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is veelvuldig poederen en het nemen van voetbaden af te raden. Poederen resulteert vaak in kleine korreltjes tussen de tenen, waardoor problemen kunnen ontstaan. Voetbaden kunnen de huid te week maken.

Om uw voeten in een goede conditie te houden is het van belang dat u uw voeten regelmatig insmeert. Klik hier om te gaan naar de producten voor de dagelijkse voetverzorging of de producten voor de gekloofde huid.