Kloven

Kloven zijn plekken waar de huid ingescheurd is. Deze inscheuringen van enkele millimeters tot een centimeter lang zijn aan de oppervlakte breder dan in de diepte. De oorzaak is vaak een droge of juist verweekte huid.

Droge Kloven

Waar komen droge kloven voor? 
Een verminderde talgafscheiding, overmatige eeltvorming en een beperkte transpiratievorming geeft vaak kloven aan de hiel. De elasticiteit van de huid is afgenomen en leidt daardoor tot scheurvorming. Door een voortdurende belasting kunnen de kloven dieper worden en daarbij gaan ontsteken of zelfs bloeden. In dit stadium een behoorlijk pijnlijke aandoening.

Het dragen van slippers met een harde zool die voortdurend tegen de hiel slaat, bevordert het ontstaan van kloven.

De behandeling van droge kloven: 
Bij droge kloven wordt zoveel mogelijk overmatig eelt verwijderd, voornamelijk de randjes eelt van de kloven. Dit is belangrijk om het herstel van elasticiteit van de huid te bevorderen. Pas dan is genezing van droge kloven goed mogelijk.

Na deze behandeling moet de voethuid intensief verzorgd worden met een klovencrème. Dat is een intensief verzorgende crème die de genezing van de kloven bevordert.

Als u veel last heeft van de kloven is het zeker zinvol om een klovenpakking te laten aanbrengen. Dit is een intensief verzorgend masker ter reparatie van de gekloofde huid.

Verzorging van de voethuid
Om de voethuid in een goede conditie te houden is het van belang deze regelmatig in te smeren.

Bepanthen Zalf

Bepanthen Zalf bevat een hoge concentratie dexpanthenol dat diep doordringt in de huid. Het natuurlijke herstelproces van de huid wordt zo geholpen. Door aanvulling te geven op natuurlijke huidvetten legt Bepanthen tevens een beschermende laag op de huid.

De vette Bepanthen zalf is bijzonder geschikt voor de verzorging van kwetsbare huidplekken, schrale, zeer droge plekjes en kleine kloofjes, bijvoorbeeld op voeten, hielen, vingers of op de ellebogen. De zalf is dermatologisch getest, pH-neutraal, bevat geen kleurstoffen parfum en conserveringsmiddelen.

   
  Bovenstaande producten zijn geschikt voor de diabetische huid

Vochtige Kloven

Waar komen vochtige kloven voor?
Vochtige kloven ontstaan door een verweekte huid door overmatige transpiratie of door langdurig contact met water. Een belangrijke oorzaak is vaak een schimmelinfectie.

De behandeling van vochtige kloven: 
Bij vochtige kloven is de behandeling erop gericht zoveel mogelijk infecties te bestrijden.

De vochtige kloven moeten eerst worden behandeld met een schimmelwerende crème. Daarbij is het zaak de huidomgeving zo droog mogelijk te houden door na het wassen tussen de tenen goed af te drogen.

In een vergevorderd stadium zijn deze maatregelen niet meer afdoende en is het raadzaam de huisarts te raadplegen.

Bij misvorming van de tenen kan door middel van antidrukmiddelen of orthesen (om de afstand tussen de tenen te vergroten), worden voorkomen dat de verweking opnieuw kan optreden.

Verzorging van de voethuid
Om deze schimmelinfectie te bestrijden zijn er verschillende schimmelwerende producten.

  Klik hier om naar de schimmelwerende producten te gaan.