Reuma en Voeten

Voetverzorging bij reumapatiŽnten vereist extra zorg. De voeten zijn extra kwetsbaar en vaak extra gevoelig. U leest hier meer over de reumatische voet en de reden waarom pedicure daarvoor speciaal gecertificeerd moeten zijn.

Reumatische voeten vereisen extra zorg
De voeten van reumapatiŽnten zijn vaak extra gevoelig door:

Wanneer gaat een reumapatiŽnt naar een pedicure?
Door het dunner worden van het vetkussen onder de bal van de voet, een afwijkende stand van de voet en/of tenen en niet goed passend schoeisel treedt er aan de voeten vaak een ongewenste eelt- en likdoornvorming op. Door een beperkte bewegingsvrijheid en/of doordat de tenen herhaaldelijk in de verdrukking komen bij te weinig ruimte in de schoen, krijgt men ook te maken met nagelafwijkingen zoals:

De pedicure kan u ook advies geven op het gebied van huidverzorgingsmiddelen en een juiste schoenkeuze. Tevens kan de pedicure u adviserend doorverwijzen naar de huisarts, specialist of podotherapeut.

Algemene adviezen voor de reumapatiŽnt:

Schoenadviezen
Door standverandering van de voet, veranderingen aan gewrichten en het dunner worden van het vetkussen onder de bal van de voet, is het kopen van schoenen niet altijd eenvoudig. Let daarbij vooral op:

Goede voetverzorging en voldoende aandacht voor de juiste schoen kan al veel leed voorkomen.

Vergoeding
Als u als reumapatiŽnt naar een pedicure gaat met aantekening "Reumatische Voet" dan kunt u in sommige gevallen in aanmerking komen voor een vergoeding (tegemoetkoming) van de behandelingskosten. Informeer van te voren bij uw zorgverzekeraar.

Verzorging van de Voethuid
Om de voethuid in een goede conditie te houden is het van belang deze regelmatig in te smeren.
Klik hier om naar de speciale crŤmes voor de dagelijkse voetverzorging te gaan.