Dr Baumann Voedingssupplementen

"Huidverzorging van binnenuit"

Samen met een gezonde voeding zorgen onze voedingssupplementen voor de gezondheid van zowel het lichaam als de huid. Ze zijn een belangrijke aanvulling voor essentiële voedingstoffen die in onze moderne voeding al te vaak ontbreken.

Food Supplement Vitamin Mineral

Food Supplement Vitamin Mineral bevat een volledig complex van die vitamines, mineralen en spoorelementen die belangrijk zijn voor de gezondheid van de huid en die volgens het DR. BAUMANN onderzoek extra dienen te worden ingenomen. Volledig op plantaardige basis.

Food Supplement Omega-3

Food Supplement Omega-3 bevat de belangrijkste Omega 3-vetzuren alfa-linoleenzuur (ALA) en docosohexaeenzuur (DHA). Ons lichaam maakt deze vetzuren zelf niet aan waardoor orale inname noodzakelijk is. In het belang van uw gezondheid (aanwezigheid van zware metalen in visolie), het milieu (overbevissing) en de dieren (zij worden immers onnodig gedood) gebruiken we bewust geen visolie als bron van onze Omega-3 supplementen. Alle ingrediënten, ook de capsules, zijn van plantaardig oorsprong.

Food Supplement Vitamin B12

Food Supplement Vitamin B12, speciaal voor veganisten en vegetariërs. Doordat vitamine B12 toch vooral uit dierlijk voedsel moet worden opgenomen, is het net deze groep die vaak een tekort heeft aan vitamine B12.

Een tekort kan leiden tot bloedarmoede en daardoor tot vermoeidheid, duizeligheid, kortademigheid en oorsuizen. Maar het kan ook neurologische gevolgen hebben zoals geheugenverlies, coördinatiestoornissen of spierzwakte in de benen.

Het DR. BAUMANN Vitamin B12 Food Supplement bevat de actieve vorm, methylcobalamine, zoals het in het lichaam gebruikt wordt. Daardoor wordt het overgrote deel van de vitamine B12 die je inneemt ook daadwerkelijk in je lichaam ingezet. De meeste vitamine B12 voedingssupplementen bevatten cyanocobalamine wat nog moet worden omgezet waardoor slechts 50% daadwerkelijk wordt gebruikt.

Onze Vitamine B12 wordt gewonnen uit fermenten met een plantaardige voedingsbodem.

Food Supplement Vitamin D3

Food Supplement Vitamin D3 is een aanrader voor iedereen. Ook al eet je gezond en evenwichtig, toch krijg je waarschijnlijk te weinig vitamine D binnen. Van de vrouwen vanaf 50 jaar heeft maar liefst 40 procent een tekort aan vitamine D. Onder mannen en vrouwen vanaf 65 jaar is dat zelfs meer dan 50 procent.

De belangrijkste functie van vitamine D is botontkalking tegengaan: je hebt het nodig om calcium (kalk) uit de voeding op te nemen. Dit zorgt voor sterke botten en tanden.

We krijgen vitamine D binnen dankzij de zon. Alleen is die bij ons enkel van maart tot en met oktober intensief genoeg, waardoor er vooral in de wintermaanden tekorten ontstaan.

Terwijl de Gezondheidsraad 10 microgram vitamine D (400 IE) per dag adviseert voor 50-plussers, luidt het advies in de ­Verenigde Staten 15 micro­gram (600 IE) per dag. En in Duitsland, ­Oosten­rijk en ­Zwitserland zelfs 20 microgram (800 IE). De Nederlandse aanbeveling is ­gebaseerd op het gunstige effect op de ­botten. Maar er zijn aanwijzingen dat vitamine D ook andere voordelen voor de gezondheid heeft, waar een ­grotere hoeveelheid voor ­nodig is. Zo gaat een tekort aan vitamine D in het lichaam ­gepaard met een hoger risico op diabetes, depressies, hart- en vaatziekten, darmkanker en infecties.

Dagelijks een supplement vitamine D innemen is dus zeker geen slecht idee en voor iedereen aan te raden!