Dr Baumann Zonneproducten

"Verzorgd en bruin met of zonder zon"

Zeker wanneer u regelmatig in de zon komt en bij intensief zonnebaden heeft de huid nood aan extra verzorging. De DR. BAUMANN zonneproducten hebben alles om uw huid in de zomer in topconditie te houden. Ze beschermen zowel tegen UVB als tegen UVA.
Dr. BAUMANN heeft 2 soorten zonbeschermingsproducten. Op basis van synthetische filters of minerale filters.

Minerale zonnefilters hebben de volgende voordelen ten opzichte van synthetische filters:

  • Werkt direct na aanbrengen (daardoor ideaal voor in de handtas)
  • Is waterproof
  • Niet schadelijk voor de huid, zeer goed te verdragen
  • Reflecteren de UV-straling (dus komt minder de huid binnen)

Er is echter één nadeel aan minerale filters en dat is de witte waas die op de huid kan voorkomen na aanbrengen (smeert wat dikker uit). Ook kan hij voor het gezicht iets te vet zijn als je snel last hebt van onzuiverheden.

Oliehoudende of olie vrij

U kunt bij beide soorten filters kiezen tussen oliehoudende of olie vrije producten. De oliehoudende producten zijn geschikt voor iedere huid behalve de vette huid, huid met zonne allergie en de huid met mallorca acne. In dat geval kunt u beter de olie vrije varianten gebruiken. De olie vrije varianten worden voornamelijk veel gebruikt voor op het gezicht.

Welke factor heeft u nodig?

Er bestaan 6 verschillende huidtypes:

  • Huidtype 1: verbrandt altijd, wordt niet bruin;
  • Huidtype 2: verbrandt meestal, wordt een beetje bruin;
  • Huidtype 3: verbrandt zelden, wordt goed bruin;
  • Huidtype 4: verbrandt nooit, wordt diep bruin (mediterrane type);
  • Huidtype 5: Aziatisch type;
  • Huidtype 6: negroïde type.

Personen met een huidtype 1 tot 3 kunnen buiten, op een gewone dag wel volstaan met een factor 15 à 25. Op een zonnige dag wordt een factor 25 à 30 aangeraden. Voor huidtype 4 en 5 mag het wat minder zijn. Van huidtype 6 wordt vaak aangenomen dat ze geen bescherming nodig hebben. Toch is ook voor hen een lichtere factor nuttig.

BLOG: Goed smeren is juist smeren

Minerale Filter

Sun Lotion Factor 30

Minerale UV-filter

Sun Lotion Factor 30 met minerale UV-filter zijn bijzonder innovatieve en verdraagbare zonnebeschermings-producten met minerale pigmenten in plaats van synthetische UV-filters. Daardoor kan er wel een witte schijn op de huid voorkomen. De lotions zijn waterbestendig en werken meteen na het opbrengen. De Factor 20 filtert reeds 95% van de UV-straling weg. De Factor 30 zelfs 97%.

Inhoud: 200ml (ook verkrijgbaar in handige reisverpakking van 75ml)

Sun Lotion Factor 20

Minerale UV-filter

Sun Lotion Factor 20 met minerale UV-filter zijn bijzonder innovatieve en verdraagbare zonnebeschermings-producten met minerale pigmenten in plaats van synthetische UV-filters. Daardoor kan er wel een witte schijn op de huid voorkomen. De lotions zijn waterbestendig en werken meteen na het opbrengen. De Factor 20 filtert reeds 95% van de UV-straling weg. De Factor 30 zelfs 97%.

Inhoud: 200ml (ook verkrijgbaar in handige reisverpakking van 75ml)

Sun Lotion Factor 10

Minerale filter en Olie vrij

Sun Lotion Factor 10 Oil Free (Minerale filter) olievrije gel zonder chemische UV-filter. Voor de zeer gevoelige en/of vette huid met neiging tot zonneallergie of Mallorca Acne. Of gewoon omdat u liever een frisse zonnegel dan een zonnemelk gebruikt. Volledig insmeren, anders wordt de gel zichtbaar op de huid bij zweten of contact met het water. Factor 10 filtert 90 % van de UV-straling.

Inhoud: 75ml

Synthetische Filter

Sun Lotion Factor 50

Synthetische filter

Sun Lotion Factor 50 beschermt de huid mild met vitamine E en een kwaliteitsvolle synthetische lichtbeschermingsfilter. Het aandeel minerale filter is bewust laag gehouden, daardoor geeft het product geen "witte waas" zoals de volledige minerale filter. Niet waterbestendig en bij voorkeur een half uur voor het zonnen aan te brengen om zijn volledige werking te verkrijgen.

Inhoud: 75ml

Sun Lotion Factor 30

Synthetische filter

Sun Lotion Factor 30 (Synthetische filter) met octocrylene beschermt de huid mild met vitamine E en een kwaliteitsvolle synthetische lichtbeschermingsfilter. Geeft daardoor geen "witte waas" zoals de minerale filter. Niet waterbestendig en bij voorkeur een half uur voor het zonnen aan te brengen om zijn volledige werking te verkrijgen. De Factor 20 filtert reeds 95% van de UV-straling weg. De Factor 30 zelfs 97%.

Inhoud: 200ml (ook verkrijgbaar in handige reisverpakking van 75ml)

Sun Lotion Factor 20

Synthetische filter

Sun Lotion Factor 20 (Synthetische filter) met octocrylene beschermt de huid mild met vitamine E en een kwaliteitsvolle synthetische lichtbeschermingsfilter. Geeft daardoor geen "witte waas" zoals de minerale filter. Niet waterbestendig en bij voorkeur een half uur voor het zonnen aan te brengen om zijn volledige werking te verkrijgen. De Factor 20 filtert reeds 95% van de UV-straling weg. De Factor 30 zelfs 97%.

Inhoud: 200ml (ook verkrijgbaar in handige reisverpakking van 75ml)

Sun Lotion Factor 25

Synthetische filter / olie vrij

Sun Lotion Factor 25 free of oil beschermen de huid mild met vitamine E en een kwaliteitsvolle synthetische lichtbeschermingsfilter. Deze sun lotions bevatten geen vet en geen emulgatoren en zijn daardoor zeer geschikt voor mensen met neiging tot zonne-allergie. Ze smeren erg makkelijk uit en bieden een extra bescherming tegen UVA. Doordat ze vetvrij zijn, zijn ze ook erg aan te raden voor mensen met Rosacea. Ze zijn niet waterbestendig en bij voorkeur een half uur voor het zonnen aan te brengen om de volledige werking te verkrijgen.

Inhoud: 200ml (ook verkrijgbaar in handige reisverpakking van 75ml)

Sun Lotion Factor 15

Synthetische filter / olie vrij

Sun Lotion Factor 15 free of oil beschermen de huid mild met vitamine E en een kwaliteitsvolle synthetische lichtbeschermingsfilter. Deze sun lotions bevatten geen vet en geen emulgatoren en zijn daardoor zeer geschikt voor mensen met neiging tot zonne-allergie. Ze smeren erg makkelijk uit en bieden een extra bescherming tegen UVA. Doordat ze vetvrij zijn, zijn ze ook erg aan te raden voor mensen met Rosacea. Ze zijn niet waterbestendig en bij voorkeur een half uur voor het zonnen aan te brengen om de volledige werking te verkrijgen.

Inhoud: 200ml (ook verkrijgbaar in handige reisverpakking van 75ml)

Overige Zonneproducten

Self Tanning Lotion

Self Tanning Lotion is een milde 'bruin-zonder-zon', zonder gevaar voor de gezondheid dankzij een huideigen bruinende stof. Door de intensiverende werking van de zelfbruiner hoeft u uw huid ook niet te lang aan de zon bloot te stellen om toch een mooie, diepbruine teint te bekomen. Een optimale gelijkmatige bruining wordt vooral bereikt wanneer de Self Tanning Lotion direct na een liposomenproduct wordt aangebracht.

Gebruik: Dagelijks aanbrengen tot de gewenste kleur is bereikt. Daarna de verkregen teint bijhouden door 2 a 3 keer in de week aan te brengen.

Inhoud: 75ml

Solarium Liposome

Solarium Liposome bereidt de huid optimaal voor op het zonnebaden of de zonnebank. De huid wordt perfect gehydrateerd, beschermd en verzorgd. Het hoge gehalte aan vitamine E biedt een natuurlijke UV beschermingsfactor 6. De hydraterende meervoudige liposomen sluizen natuurlijke vitamine E en betacaroteen doeltreffend in de huid. De Sun Solarium Vitamin bevordert een gelijkmatige en diepe bruining. Bij risico op zonnebrand wel altijd aanvullend een zonnebeschermingsproduct gebruiken met een beschermingsfactor aangepast aan uw huidtype.

Gebruik: Dagelijks aanbrengen als voorbereiding op de zon voor een mooie egale bruine teint.

Inhoud: 200ml

After Sun Lotion

After Sun Lotion kalmeert, verfrist en herstelt de huid na het zonnebaden met een speciale werkstoffencombinatie. De roodheid, veroorzaakt door de zon, neemt sneller af en de intensiteit van de bruining verbetert. Vroegtijdige huidveroudering ten gevolge van de zon wordt effectief tegengewerkt.

Inhoud: 200ml (Ook verkrijgbaar in een handige reisverpakking van 75ml)

Aloe Vera Mask

Aloe Vera Mask is een kalmerend en verfrissend gelmasker voor de belaste, geirriteerde, jeukerige huid. Aloe vera en een kruidenmengeling van onder meer bonenkruid, rozemarijn, kamille en basilicum zorgen voor een verfrissend, instant kalmerend effect en brengen de huid weer tot rust. Vooral geschikt na het zonnebaden en voor het behandelenen van de zonverbrande huid. Ook ideaal als verkoelende voet gel.

Gebruik: Neem een hoeveelheid van het masker ter grote van ongeveer 50 eurocent. van ongeveer een 20 eurocentje en verdeel over uw gelaat en hals. Laat dit minstens 20 minuten zitten, maar nog beter is het om er helemaal niet af te halen. Ideaal om in de avond op te doen voor het slapengaan.

Inhoud: 75ml