Gezonde Cosmetica

Ingrediënten in cosmetica spelen een hele belangrijke rol bij huidverzorging. Heel veel cosmetica bevat stoffen die niet huidvriendelijk zijn en zelf schadelijk zijn voor de huid. Deze stoffen kunnen de huid irriteren en zelfs versneld laten verouderen.

In mijn zoektocht naar natuurlijke en gezonde cosmetica ben ik terecht gekomen bij Dr Baumann. Mijn keuze voor Dr Baumann is een hele bewuste keuze. De producten van Dr. Baumann bevatten uitsluitend biologische en bionome ingrediënten. Dit zijn de meest natuurlijke, huidvriendelijke en milieuvriendelijke producten.

Geschikt voor elk Huidtype

Producten van Dr. Baumann bevatten uitsluitend natuurlijk, huideigen ingrediënten. Hierdoor zijn ze ook geschikt bij allergie- of eczeemklachten, die veroorzaakt kunnen worden door verkeerde huidverzorgingsproducten.

De producten zijn vrij van:

  • Parabenen en andere ziekmakende conserveermiddelen
  • Parfums, lanoline en andere allergenen
  • Dierlijke ingrediënten
  • Overbodige vulmiddelen
  • Huidafsluitende minerale oliën
  • Microplastics

Ze zijn dan ook geschikt voor ieder huidtype: droge huid, vette huid, schilferige huid, en ook bij huidklachten zoals eczeem, rosacea of dermatitis. De producten zijn zelfs voor tere babyhuidjes goed te gebruiken, omdat ze zo mild en verzorgend zijn.

Waarom ik zo graag met Dr. Baumann werk

De producten bevatten dus uitsluitend biologische, bionome (huideigen en huididentieke) ingrediënten. Ze werken perfect samen met je eigen huid. Daarnaast is van alle ingrediënten wetenschappelijk aangetoond dat ze écht werken. Dat zie ik ook in de praktijk. Deze producten doen wat ze beloven.

Wat ze dan bieden?

Effectieve anti-aging, ze helpen om huidveroudering tegen te gaan.

Diepe hydratatie van je huid

Zichtbare huidverbetering bij klachten als rosacea, eczeem, couperose en acné

Bovendien zijn alle Dr. Baumann producten heerlijk zacht en verzorgend voor je huid en helpen ze om je huid gezond en elastisch te houden.

Dr. Baumann heeft 3 verzorgingslijnen en een make-up lijn. Het verschil in prijs tussen deze verschillende productlijnen ligt vooral in de concentratie werkzame stoffen en de keuze van de verpakking.

SkinIdent

In de SkinIdent producten worden uitsluitend 100% huididentieke natuurlijke oliën en werkstoffen gebruikt. Het is een dermatologisch feit dat huid identieke stoffen nooit een allergische reactie kunnen uitlokken. Daarom is deze lijn uitstekend geschikt voor de meest gevoelige huidtypes die normaal gezien geen cosmetica verdragen.

Dr Baumann Classic

De Dr Baumann Classic lijn is de meest uitgebreide. Het bevat de meest luxueuze en voor de huid fijnste natuurlijke plantaardige oliën met hoge concentraties meervoudig onverzadigde vetzuren en vitamines. Onder andere jojoba-olie, sheabutter, sesamolie, macadamia-olie en teunisbloemolie.

BeauCaire

De BeauCaire lijn is het meest vriendelijk geprijsd, maar voldoet nog steeds aan de strenge kwaliteitseisen van Dr. Baumann. De producten bevatten lagere concentraties van werkstoffen en zijn op basis van goedkopere plantaardige oliën.


Dr Baumann Men

Ook voor mannen geldt dat ze positief opvallen door een verzorgd uiterlijk en ook zij hebben recht op producten die vrij zijn van allergene conserveringsmiddelen en geurstoffen. Waarbij wij mannen graag de keuze laten tussen praktisch en makkelijk of uitgebreid en intensief.

Dr Baumann MakeUP

Dr. Baumann MakeUP bevat hoogwaardige verzorgende oliën, huididentieke ingrediënten, vitamines en huidvriendelijke minerale kleurpigmenten. Make-up kan erg belastend zijn voor de huid. De natuurlijke Dr. Baumann make-up voldoet aan dezelfde eisen als de verzorgingsproducten en is biologisch en bionoom. Hierdoor is de make-up zacht voor de huid.

bionomeSPA Wellness

De bionome SPA Wellness lijn biedt een serie heerlijke gelaats- en lichaamsproducten:een scrub op basis van zeezout en olijfolie, body tonics, body lotions, bad olie en enkele gelaatscrèmes met hoogwaardige natuurlijke ingrediënten. Zo hebben ze de heerlijke geur van natuurlijke oliën zonder dat er parfum wordt gebruikt.

s.godrie@salonsilvia.nl