Specialische Pedicure Technieken

Nagelbeugel Techniek

Bij een blijvende ingroeiende nagel kan een beugel over de nagel geplaatst worden. Deze zorgt er voor dat de zijkanten van de nagel, min of meer uit de nagelwal getrokken worden en op deze manier pijnloos gedwongen wordt om anders te gaan groeien. Een nagelbeugel wordt op maat gemaakt en verlicht de pijn direct. De beugel wordt met kunsthars vastgezet waardoor deze er niet af kan vallen. Als de beugel eenmaal is bevestigd groeit deze met de nagel mee en na verloop van tijd groeit hij eraf. In sommige gevallen is het noodzakelijk deze behandeling enige malen te herhalen omdat de nagel veel weerstand biedt.

Orthesiologie

Een afwijkende teenstand kan leiden tot klachten. De gewrichten van de teen kunnen overbelast raken en pijnlijk zijn. Meestal zorgt een afwijkende teenstand voor drukpunten waarop eelt of likdoorns kunnen ontstaan. Eelt kan verwijderd worden, maar omdat de oorzaak (het drukpunt) niet verdwijnt komt het telkens weer terug. Het doel van een orthese is om de oorzaak weg te nemen zodat de eeltvorming vermindert, of gestopt wordt.
Een orthese is een teenstukje dat direct op uw voet wordt gevormd. Het is een siliconensamenstelling die qua hardheid en flexibiliteit aangepast wordt aan het doel en uw huidkwaliteit.
Ortheses nemen niet veel extra ruimte in, maar de schoen moet wel ruim genoeg zijn om de tenen met orthese erin te laten passen.

Nagelreparatie

Een gelnagel of acrylnagel is niet alleen een cosmetische verfraaiing. Met deze techniek kan een afgebroken, gescheurde of gespleten nagels herstellen worden. Tevens is het mogelijk om dunne nagels te verstevigen, ontbrekende nagelhoekjes op te vullen,of een nagel te corrigeren en te begeleiden in de groei. Door middel van nagelreparatie wordt de nagel verlengd of gerepareerd waardoor u weer een normale nagel heeft.

Anti-druk Technieken

Pijnlijke drukpunten op en onder de voeten kunnen worden ontlast met vilttechnieken. Dit drukvrij leggen gebeurt met verschillende vilt materialen die zo worden aangelegd dat u weer prettig kunt lopen zonder dat u last heeft van deze plekken. Vilttherapie biedt een tijdelijke oplossing en kan bijvoorbeeld worden ingezet als voorbereiding op een orthese of als overbrugging naar een steunzool.

s.godrie@salonsilvia.nl