Gezonde Cosmetica

Ingrediënten in cosmetica spelen een hele belangrijke rol bij huidverzorging. Heel veel cosmetica bevat stoffen die niet huidvriendelijk zijn en zelf schadelijk zijn voor de huid. Deze stoffen kunnen de huid irriteren en zelfs versneld laten verouderen.

In mijn zoektocht naar goede en gezonde cosmetica ben ik terecht gekomen bij Dr Baumann. Mijn keuze voor Dr Baumann is een hele bewuste keuze. Alle producten van Dr. Baumann zijn milieuvriendelijk samengesteld, bevatten geen schadelijke stoffen, geen overbodige verpakkingen en zijn dierproefvrij.

De producten zijn samengesteld uit enkel milde huideigen of sterk huidgelijkende en huidvriendelijke ingrediënten en vitamines. Dr Baumann heeft verschillende productlijnen. Het verschil in prijs tussen deze verschillende productlijnen ligt vooral in de concentratie werkzame stoffen en de keuze van de verpakking.

Dr Baumann Classic

De Dr Baumann Classic lijn heeft een samenstelling met huid identieke en huidgelijkende ingrediënten, waaronder meervoudige liposomen, ceramiden, vitamines en natuurlijke plantaardige oliën. Deze verzekeren dat je huid alles krijgt wat ze nodig heeft.

Dr Baumann Men

Ook voor mannen geldt dat ze positief opvallen door een verzorgd uiterlijk en ook zij hebben recht op producten die vrij zijn van allergene conserveringsmiddelen en geurstoffen. Waarbij wij mannen graag de keuze laten tussen praktisch en makkelijk of uitgebreid en intensief.

BeauCaire

De BeauCaire lijn biedt een goedkopere verpakking met een kleinere concentratie aan werkstoffen. Verder wordt als basis een minder dure plantaardige olie gebruikt. Maar uiteraard heeft die olie steeds een prima kwaliteit.

SkinIdent

In de SkinIdent producten worden uitsluitend 100% huididentieke natuurlijke oliën en werkstoffen gebruikt. Het is een dermatologisch feit dat huid identieke stoffen nooit een allergische reactie kunnen uitlokken. Daarom is deze lijn uitstekend geschikt voor de meest gevoelige huidtypes die normaal gezien geen cosmetica verdragen.

Dr Baumann Make-Up

Dr. Baumann make-up bevat hoogwaardige verzorgende oliën, huididentieke ingrediënten, vitamines en huidvriendelijke minerale kleurpigmenten. Allergenen worden vermeden. De make-up is van een uitzonderlijk goede kwaliteit.

Dr Baumann Wellness

De Dr. Baumann Wellness lijn biedt een serie heerlijke gelaats- en lichaamsproducten:een scrub op basis van zeezout en olijfolie, body tonics, body lotions, bad olie en enkele gelaatscrèmes met hoogwaardige natuurlijke ingrediënten. Zo hebben ze de heerlijke geur van natuurlijke oliën zonder dat er parfum wordt gebruikt.

HIER kunt je informatie en een BLOG vinden over wetenschappelijke publicaties, cosmetica-ingrediënten en huidverzorging.