NIEUW Silver Cream

Lees meer

NIEUW Baobab Cream

De baobab, waarschijnlijk de bekendste boom in Afrika, wordt niet voor niets door de plaatselijke bevolking ook wel “apothekerboom” of “magische” boom genoemd. De vrucht van de baobabboom bevat een buitengewone en rijke samenstelling aan vitaminen (B1, B3, B6, C en thiamine) en waardevolle mineralen (calcium, kalium, ijzer).

Baobabolie heeft de volgende eigenschappen en voordelen voor de huid:

  • De baobabolie is 100% natuurlijk en biologisch gecertificeerd. Het is koud geëxtraheerd.
  • De olie is rijk aan vetzuren (omega 6 en 9, vooral palmitinezuur, oliezuur en linolzuur), fytosterolen (vooral bèta-sitosterolen), en natuurlijke tocoferolen (vitamine E).
  • Baobabolie heeft een hoog gehalte aan actieve ingrediënten en daardoor een sterk voedende werking. Het wordt snel geabsorbeerd, brengt elasticiteit en draagt bij tot celregeneratie zonder de poriën te verstoppen.
  • De olie werkt tegen roodheid en als antioxidant.

Onze nieuwe Baobab Cream is een W/O emulsie. Het biedt intensieve verzorging met een hoge concentratie baobabolie. De vitaminerijke olie wordt gemakkelijk in de huid opgenomen. In combinatie met abrikozenpitolie en jojobaolie verhoogt het de vochtigheid en elasticiteit van de huid.

De Baobab Cream is een echte allrounder. Hij is geschikt als gelaatsverzorging voor de verzorging van de drogere huid maar kan ook perfect op andere plaatsen worden ingezet, bijv. bij droge handen of voeten of bij (licht) eczeem.


Goed om te weten: Ethiek en duurzaamheid

Door baobab te gebruiken, dragen we bij tot de lokale economie en de bescherming van het milieu in Mozambique, de oorsprong van onze baobab. Het oogsten en verwerken van baobab levert nieuwe bronnen van inkomsten op voor de boeren in de Afrikaanse dorpen. In de oogsttijd zijn meer dan 1700 vrouwen uit 25 dorpen in Mozambique bezig met het oogsten van het fruit en het naar de verwerking ervan te brengen.

Baobab wordt "wild" geoogst, d.w.z. er worden geen pesticiden gebruikt en er worden geen uitgebreide irrigatiesystemen opgezet. Daarom helpt de baobaboogst in Mozambique (zoals overal in Afrika) de natuurlijke vegetatie in stand te houden, het kappen van de enorme bomen een halt toe te roepen en de woestijnvorming in grote delen van het land te stoppen.

Het is voor ons bijzonder belangrijk dat de oogst wordt uitgevoerd volgens hoge kwaliteits- en arbeidsnormen. De werknemers krijgen een uitgebreide werk- en veiligheidsopleiding. De EU-richtlijnen inzake arbeidsomstandigheden, arbeidsrecht, gelijke behandeling en de milieubeschermingseisen inzake klimaatbescherming, water- en energiegebruik worden dienovereenkomstig ten uitvoer gelegd (bij de productie van baobab wordt uitsluitend gebruik gemaakt van hernieuwbare energiebronnen: zonne-energie en waterkracht).

Lees meer

3 Nieuwe Producten

Dr Baumann introduceert HAND MASK, FOOT MASK en CHAPSCREAM SUPER

Lees meer

Lockdown Update

Salon blijft (grotendeels) gelukkig open

Lees meer

Heerlijke Verwen Behandeling Thuis

(Huid)verzorging tips heerlijk avondje thuis!

Lees meer

Pijnlijke Voeten

Pedicure Gesloten en Pijnlijke Voeten?

Lees meer

Salon Gesloten ivm Covid 19

Salon gesloten tot 2 maart 2021

Lees meer

Regels Bezoek Salon ivm Covid19

Als u een behandeling gepland heeft staan dan zal dit anders gaan dan voorheen.

Lees meer