Salon Gesloten ivm Covid 19

Het kabinet verlengt de huidige lockdown tot zeker 2 maart. Dat maakten Rutte en De Jonge tijdens de persconferentie van 2 februari bekend. Dat betekent dat pedicures en medisch pedicures gesloten blijven. Als je voor die tijd een afspraak hebt staan, dan neem ik binnenkort contact met je op.

Wel is het toegestaan om 'medisch noodzakelijke voetzorg' te verlenen. Hieronder ontvang je een overzicht van wat precies valt onder medisch noodzakelijke voetzorg. Denk je dat je in aanmerking komt voor een medisch noodzakelijke voetbehandeling, neem dan contact met mij op.

Blijf gezond!

Silvia


Wanneer is er sprake van medisch noodzakelijke voetzorg?

  • Een ingroeiende nagel of traumanagel die zonder behandeling risico heeft op ontsteken.
  • Een likdoorn die zonder behandeling dreigt te gaan ontsteken.
  • Eelt of kloven waarbij zonder behandeling verhoogd risico is op onderhuidse bloedingen of ulcus.
  • Open kloven bij personen met risicovoeten (diabetes mellitus, vaatlijden, reumatische aandoeningen, kanker, neurologische aandoeningen).
  • Een achterliggende aandoening* waarbij het risico op complicaties aanwezig is als er geen behandeling zal plaatsvinden.
  • Een hypertrofische nagel die als gevolg van extreme dikte in de huid drukt en zonder behandeling zal leiden tot een ontsteking.
  • Voetzorg bij personen met diabetes mellitus en zorgprofiel 3 en 4 en uitsluitend na overleg met de gecontracteerde podotherapeut of hoofdbehandelaar en alleen in die situatie waar het niet behandelen zal leiden tot onomkeerbare complicaties.

*Diabetes mellitus, reumatische aandoening, kanker, hart- en vaatziekten, neurologische aandoening, longaandoening, bloedstollingsproblematiek, wondgenezingsproblematiek, verstoorde immuniteit.